Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A jobbikos képviselő lókupecnek nevezte Orbán Viktort, kizárták az ülésről

A jobbikos képviselő lókupecnek nevezte Orbán Viktort, kizárták az ülésről

Kizárták a parlament mai üléséről Jakab Pétert, a Jobbik szóvivőjét, mert a képviselők (többsége) szerint az Országgyűléshez nem méltó hangnemet ütött meg.

Jakab Pétert először akkor figyelmeztette az ülést vezető Latorcai János, amikor a képviselő arról beszélt, hogy, ha befagy a Duna, Orbán Viktort akár meg is koronázhatják a jegén. A képviselő később rátért a milliárdos állami megrendelésekre, amiket szerinte sorban nyer el a miniszterelnök rokonsága, majd gyengének nevezte Orbánt, aki végig nevetve hallgatta végig Jakab felszólalását.

A magyar miniszterelnök azzal vágott vissza, hogy a jobbikosok hazug vádakat fogalmaztak meg, és egyébként a magyar Alkotmány tiltja koronázást.

Jakab Péter viszontválaszában még keményebben fogalmazott.

“Ön királynak képzeli magát, de tudja, hogy ön mi? Egy közönséges lókupec!”

– mondta a szóvivő, akinek a mikrofonja ekkor elhalkult, a házelnök pedig ismét figyelmeztette a képviselőt, akit a szavazás után kizártak “bárminemű vitából”.

Orbán Viktor még reagált, azt mondta:

“A lókupecség egy tisztességes szakma, meg is haladja a képességeimet…”

– majd hozzátette, neki vezetőként kell bizonyítani, erről pedig a választók mondanak ítéletet.

Borítókép: Jakab Péter jobbikos képviselő interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 4-én.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán