Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mesterházy Attila vezeti a szocialista frakciót a NATO-ban

Mesterházy Attila vezeti a szocialista frakciót a NATO-ban

Az MSZP-s Mesterházy Attilát választották a NATO Parlamenti Közgyűlés szocialista frakciójának vezetőjévé – tájékoztatott az MSZP vasárnap.

A héten ülésezett a kanadai Halifaxban a NATO Parlamenti Közgyűlése. Az ülésen új parlamenti elnököt és bizottsági elnököket is választott a közgyűlés. Ennek eredményeképpen választották meg Mesterházy Attilát a NATO tagországok baloldali képviselőcsoportjának vezetőjévé, továbbá a Transzatlanti Védelmi és Biztonsági Együttműködés albizottság elnökévé is.

Magyarország NATO csatlakozása óta először választottak magyar parlamenti képviselőt egy pártcsalád frakcióvezetőjévé – írta az MSZP.

A személyi kérdések mellett a NATO Parlamenti Közgyűlésének ülésén a globális biztonsági környezet megváltozásából fakadó feladatokat és a szövetségen belüli kihívásokat is megvitatták a NATO tagállamok és partner országainak parlamenti képviselői. A közgyűlés továbbá hétfőn elfogadta a szocialista képviselő raportőrként jegyzett, a “Tehermegosztás: új kötelezettségek egy új korszakban” címet viselő a NATO tagországok védelmi kiadásairól szóló jelentését is – olvasható az MSZP közleményében.

(MTI)

Borítókép: Ivándi-Szabó Balázs