Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hajléktalanok helyett ma már főleg nyugdíjasok várták az ételosztást Debrecenben

Hajléktalanok helyett ma már főleg nyugdíjasok várták az ételosztást Debrecenben

A hideg ellenére már az ételosztás kezdete előtt sokan álldogáltak a parkban, ahol az önkéntesek minden hónap utolsó vasárnapján egy tál meleg étellel segítenek a rászorulókon. Az ételosztást szervező civilek a lapunknak eljuttatott közleményükben azt írták: számukra különösen feltűnő, hogy a hajléktalanok mellett nagyon sok kisnyugdíjas, korábban biztos egzisztenciával rendelkező közmunkás várta, hogy meleg ebédhez jusson.

Fotó: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete

Egykor – több mint hat éve – még a hajléktalanok voltak többségben. Ma már azonban mind több nyugdíjas várja türelmesen a töltött káposztát. Ők főleg arra panaszkodnak, hogy kevés nyugdíjukból élnek, igencsak élére kell rakniuk a garast, hogy a rezsi kifizetése után még maradjon gyógyszerre és ennivalóra is. Van, aki elmondta, nagyon sokszor

választania kell hó végén, vagy eszik, vagy a gyógyszereit váltja ki.

A kettő együtt már nem megy.

A szervező civil egyesület és a facebook csoport több éves hagyománynak megfelelően december 26-án, karácsony másnapján, a Petőfi térre hívja vendégségbe a városban élő szegényeket. Az ünnepen igyekeznek ajándékokkal is kedveskedni a szüleikkel érkező gyermekeknek, s ha erre lehetőségük lesz –az előző évekhez hasonlóan– a tér fáin meleg sálakkal, kesztyűkkel is készülnek.

Borítókép: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete