Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán: Gruevszki a szövetségesem

Orbán: Gruevszki a szövetségesem

Én ismerem ezt az embert, nélküle sokkal nehezebb lett volna megvédeni Magyarországot menekültektől, kerítést épített és feltartóztatta a menekülteket. Gruevszkire mi úgy tekintettünk mint szövetségesünkre – mondta  magyar miniszterelnök az állami rádióban.

Magyarország lassan egy harmincéves demokrácia, van rutinunk, hogy kell egy ilyen ügyet kezelni – mondta a kormány VIP menekültjéről, Nikola Gruevszkiről az elítélt volta macedón miniszterelnökről Orbán Viktor az állami rádióban, a szokásos pénteki „interjújában”

Én ismerem ezt az embert, nélküle sokkal nehezebb lett volna megvédeni Magyarországot menekültektől, kerítést épített és feltartóztatta a menekülteket. Ha hozzánk fordul, jár neki a tisztességes eljárás.

Gruevszkire mi úgy tekintettünk mint szövetségesünkre – mondta magyar miniszterelnök.

Budapest, 2018. november 23.
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban Nagy Katalin mûsorvezetõnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. november 23-án. MTI/Balazs Mohai

Orbán szerint azért kavart olyan nagy port Nikola Gruevszki magyar menekültstátusza, mert ez történet olyan érdekes, mint egy krimi. Orbán szerint érdekes módon a macedón miniszterelnök menekültstátuszát bíráló szervezetek pont egybeesnek azokkal, akik támogatják a bevándorlást.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a menekültügyi eljárást nem a kormány, hanem a magyar hatóságok folytatták le, a kormány egyetlen feladata biztostani a tisztességes eljárást.

Ugyan „félig-meddig” már jogerős ítéletek születtek Gruevszkivel szemben, de ezt a magyar kormánynak nem szabad kommentálnia – tett hozzá.

Orbán szerint Macedóniában politikai harc folyik a igazságszolgáltatásban – ezért nem kommentálják ezeket a bírósági ügyeket. Macedónia kérte a voltminiszterelnök kiadatását, Orbán erre azt mondta, meg fogják vizsgálni.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd