Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Elfogták a szikszói kettős gyilkosság tettesét

Elfogták a szikszói kettős gyilkosság tettesét

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 2011-es szikszói kettős emberölés feltételezett elkövetőjét. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2011. április 20-án emberölés gyanúja miatt rendel el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás adatai szerint ismeretlen elkövető 2011. április 17-e este és április 18-a reggel között Szikszón az otthonukban megölt egy idős házaspárt. A nyomozás során a rendőrök helyszíni szemlét tartottak, adatgyűjtést végeztek, számos tanút hallgattak ki, tárgyi bizonyítékokat foglaltak le és távközlési adatokat, valamint szakértői véleményeket szereztek be. Mivel a széleskörű nyomozás során az elkövető kiléte nem volt megállapítható, a nyomozást 2015. december 18-án felfüggesztették – írja a Police.hu.

A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának nyomozói a Borsod megyei rendőrökkel együttműködve az ügyben elemző-értékelő tevékenységet folytattak, amelynek eredményeképpen újabb információk jutottak a birtokukba. A hatóság 2017. március 2-án a nyomozás folytatásáról határozott, amelyet március 10-től a Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály végzett. Az újabban bevezetett nyomozati cselekményeknek és a további tanúkihallgatásoknak köszönhetően a nyomozók látókörébe került egy 57 éves helyi férfi, aki korábban az áldozatok ismerősi köréhez tartozott.

A rendőrök előbb tanúként, majd a beszerzett bizonyítékok alapján 2018. november 19-én gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, akit őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Miskolci Járásbíróság 2018. november 22-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Az ügyben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bevonásával folytatja.

Nyitókép: Police.hu