Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek, amitől valószínűleg szívrohamot kapott egy hittantanár

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek, amitől valószínűleg szívrohamot kapott egy hittantanár

Nincs is szebb a gyermeki ártatlanságnál, főleg, ha a felnőttfantázia olyan dolgokat képzel dolgok mögé, amik finoman szólva sem odaillők.

A Pesten Hallottam csoportba töltötték fel eredetileg azt a képet, amit aztán az Index is kiszúrt egy másik felhasználó, Lévai Zoltán Facebook oldalán. Egy kedves gyermeki rajz, hittanórára elkészítve, amin az, hogy kicsit illumináti stílusú lett, csak a kisebbik baj.

Az eredeti bejegyzéshez azt írták:

Húgom nagy boldogsággal hozza oda nekem hittan füzetét (húgom aki 7 éves) és mondja nekem nézd ma ez volt a feladat … Hát én nézegettem rá nem jöttem hogy mi lehetett a valódi feladat sajna elkövetkeztetni nem tudtam attól amit láttok egyszerűen sírtam a röhögéstől húgom eszméletlen kreatívan oldotta meg a szenthármasság jelét. Ui : ezzel senkit nem akarok megbántani én viccesnek találtam gondoltam mások is .

A nagyobbik baj egyértelmű: a Szentháromság, Atya, Fiú és Szentlélek egysége egy egészen más dolgot hoz ki ebben az olvasatban, és bevalljuk, ezt nem láttuk jönni. Ezek után pedig hiába sok édes szívecske és csillag, nem tudunk nem oda nézni.

(via Facebook / Index / borítókép forrása: Forrás: Pixabay)