Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Michael Schumacher: Mindig úgy éreztem, nem vagyok elég jó

Michael Schumacher: Mindig úgy éreztem, nem vagyok elég jó

Michael Schumacher családja a közelmúltban nyilvánosságra hozott egy interjút, vélhetően az eddigi utolsó videós interjút, amit a német pilótaklasszis adott, vette észre az Index. A felvétel majdnem pontosan két hónappal a balesete előtt készült, rajongók kérdéseire válaszolt benne. A pilóta 2013. december 29-én szenvedett majdnem tragikus síbalesetet, fél évig kómában volt, a nyilvánosság előtt a baleset napja óta nem jelent meg, családja pedig semmilyen hírt nem közöl az állapotáról azóta sem. Annyit tudni, svájci otthonukban ápolják a hétszeres Forma-1-es világbajnokot, aki súlyos agysérüléseiből lábadozik.

 

A felvételen beszél a gokartozásról, mennyire fontos szerinte egy autóversenyző felkészülésében, beszél csapatairól, a Benettonról, a Ferrariról és a Mercedesről, megemlíti örökös csapatvezetőjét, Ross Brawnt, akinek minden sikerét tulajdonítja. Hangsúlyozza, az F1 csapatsport, az egyén nem lenne képes olyan rekordokat elérni, amelyeket ő elért. Ez a siker titka. A csúcsokat amúgy másodlagosnak tartja, lényeg a csapatmunka.

MICHAEL SCHUMACHER UNPUBLISHED INTERVIEW 2013 INTERVISTA INEDITA

MICHAEL SCHUMACHER UNPUBLISHED INTERVIEW 2013 INTERVISTA INEDITA La famiglia di Michael Schumacher ha pubblicato sul sito del campione tedesco un’intervista inedita girata il 30 ottobre del 2013, poche settimane prima del grave incidente che lo ha colpito.

A kétely? Szerintem nagyon fontos. Hogy ne válj túl magabiztossá, hogy szkeptikus légy, és keresd, hogyan javulhatnál. Mindig úgy éreztem, nem vagyok elég jó, és dolgoznom kell magamon. Azt hiszem, ez volt az egyik recept, ami azzá tett, aki lettem.

A bajnok elárulja, gokartban Ayrton Sennát és – a később szintén F1-es, ám sikertelen – Vincenzo Sospirit követte, de a kedvenc sportolója a német futballkapus, Toni Schumacher volt.

Legnagyobb ellenfeleként Mika Hakkinent emeli ki, akit a legjobban tisztelt az ellenfelei közül. Nagy csatákat vívtak, de a magánéletben is jó kapcsolatban tudtak maradni – jelenti ki.

Érzelmek szempontjából

élete versenyének a 2000-es szuzukai versenyt tartja, amikor a Ferrari 21 év után, ő maga négy sikertelen év után világbajnok lett, ráadásul futamgyőzelemmel.

Schumacher január 3-án lesz 50 éves.

(Index, borítókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)