Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hét év után tartoztatták le a szikszói kettős gyilkosság gyanúsítottját

Hét év után tartoztatták le a szikszói kettős gyilkosság gyanúsítottját

Hét év után csütörtökön tartóztatta le a Miskolci Járásbíróság egy kettős gyilkosság gyanúsítottját.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy 2011 áprilisában megölt egy házaspárt Szikszón. 2011. április 16-án egy magát miskolci rendőrnek kiadó férfi felhívta a sértetteket telefonon, és azt közölte, hogy idegen személyek bemásztak a kertjükbe. Mint mondta: a rendőrök 10-15 percen belül a helyszínre mennek, ezért kérte, hagyják nyitva a kaput.

Az idős házaspárnak gyanús volt a hívás, ezért a 112-es segélyhívón bejelentették azt. Az ügyeletes tiszt azt kérte, zárkózzanak be, és ne engedjenek be idegeneket, várják meg a rendőröket. Miután az ismeretlenek becsengetnek a házba, a házaspár ismét hívta az ügyeletet, azonban mire a rendőrök megérkeztek, az idegenek eltűntek.

2011. április 20-án az egyik szomszéd holtan találta az idős embereket.

A nyomozást 2015 decemberében felfüggesztették, majd 2018-ban a genetikai szakértői vélemény alapján azonosították a gyanúsítottat.

A letartóztatott férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják – közölte a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya.

A tájékoztatás szerint kiemelt súlyú ügyről van szó, a bűnösség megállapítása esetén 10 évtől 15 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható, ezért a bíróság álláspontja szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Mivel a gyanúsított esetleges társainak felkutatása tart, az is feltehető, hogy a férfi szabadlábon veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság letartóztatta. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be. (MTI)

Fotó: Veres Viktor