Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hat dílert kapcsolt le a rendőrség, az egyiküknél fegyver is volt

Hat dílert kapcsolt le a rendőrség, az egyiküknél fegyver is volt

Három férfit és egy nőt fogtak el baranyai rendőrök november 20-án egy összehangolt akció keretében Pécsett, Orfűn és Abaligeten összesen. A rendőrök a megyében két helyszínen szemlét, és összesen tizenegy helyen kutatást tartottak, amelynek eredményeként több mint két kilogramm kábítószert, a képek alapján marihuánát foglaltak le.

Tekintettel arra, hogy az egyik kereskedő kapcsán felmerült a gyanúja annak, hogy házában fegyvert tart, ezért ugyanezen a napon a rendőrség felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége Pécsett elfogott egy negyedik férfit, majd a rendőrök átkutatták annak kisasszonyfai házát. A házban megtartott szemle során a kábítószergyanús növényeken, növényi származékokon és kábítószerrel szennyezett tárgyakon kívül egy forgótáras flóbert pisztolyt és 23 flóbert lőszert is lefoglaltak.

A gyanú szerint a 32 éves abaligeti férfi egy 30 éves abaligeti, egy 32 éves kisasszonyfai, egy 32 éves orfűi férfi és annak 29 éves barátnője útján jutott kábítószerhez, amelyet ezután egy budapesti férfinak értékesített tovább. A négy férfit és a nőt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket.

A vallomások alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai november 21-én egy 30 éves román állampolgárságú férfit is elfogtak Budapesten, aki azzal gyanúsítható, hogy az abaligeti gyanúsítottól többször is vásárolt kábítószert. A férfitól kábítószergyanús növényi származékot, ötmillió forint, továbbá háromezer euró készpénzt foglaltak le. Elfogását követően Pécsre szállították, kihallgatták gyanúsítottként, majd öt is bűnügyi őrizetbe vették. A kábítószer gyorsteszt öt gyanúsítottnál pozitív eredményt mutatott.

A hat gyanúsított ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. Az őrizetben lévő kereskedőkkel szemben a rendőrség előterjesztést tesz letartóztatásuk indítványozására.

(police.hu)