Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Védjegyoltalmat kap a keresztényüldözés elleni állami fellépés

Védjegyoltalmat kap a keresztényüldözés elleni állami fellépés

Új alapokra helyezné a kormány a tavaly, az alapvetően a “migrációs válság” Magyarország határain kívül tartására létrehozott Hungary Helps Programot – derül ki egy friss kormány-előterjesztésből, amely komoly törvénnyel bástyázná körül a nemzetközi humanitárius és az üldözött keresztényeket segítő keretprogramot.

A Gulyás Gergely miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által jegyzett javaslat szerint a jövőben a Hungary Helps Programot törvényi szinten érdemes szabályozni. Ami a részleteket illeti, a kormány humanitárius akcióinak koordinálása a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól átkerülne a Miniszterelnökségre, az Azbej Tristan vezette, üldözött keresztényekkel foglalkozó államtitkárságra.

Állami cég gyűjtene adományt

A javaslattevők szerint “Magyarország célkitűzése, hogy gazdasági megerősödése következményeként a nemzetközi színtéren az eddigieknél nagyobb mértékben vegye ki a részét a humanitárius segítségnyújtásból”, ezért az is cél, hogy “a központi költségvetési támogatáson túl külső adományok és támogatások formájában is” támogathatóvá váljon a Hungary Helps Program.

Ennek érdekében pedig létrehoznának egy 100 százalékban állami tulajdonú, nonprofit céget, a Hungary Helps Ügynökség Nonprofit Zrt.-t, amely a Hungary Helps Program működésével és az adományok, illetve támogatások nyújtásával kapcsolatos közfeladatot ellátó közhasznú szervként működne. A tervek szerint

a program támogatására fordítható adományokat ez az ügynökség fogadja majd és ez dönt “a támogatások és segélyek, feladatok projektalapú kiutalásáról.”

A Hungary Helps Program pedig egységes formai, arculati elemeket kapna, sőt a kormány védjeggyé tenné és levédetné. örvény indoklása kitér arra is: “a humanitárius segítségnyújtásra vonatkozó magyar célkitűzés, hogy hazánk a nemzetközi közvélemény előtt tudatosan és látható módon mutassa szolidaritását.” Talán már ennek tudható be, hogy egy friss kormánydöntés alapján

25 milliárdos segélyhitelt ad az Orbán-kormány Kenyának és a Zöld-foki Köztársaságnak

25 milliárdos segélyhitelt ad az Orbán-kormány Kenyának és a Zöld-foki Köztársaságnak.

Ami egyébként az üldözött keresztényeket segítő kormányzati törekvések sikerét illeti, nemrég számolt be a Zoom.hu arról, hogy Magyarország helyett inkább a deportálás veszélyét választotta egy Svédországból kitoloncolt iráni keresztény nő, akinek befogadását még augusztusban előlegezte meg Semjén Zsolt. Aideen Strandsson ügyéről itt írtunk bővebben:

Magyarország helyett inkább a deportálás veszélyét választotta az iráni keresztény nő

A Svédországból kiutasított nő nem akarja elhagyni a családját, és harcolni akar az igazságtalanság ellen. Biztosan nem akar Magyarországra jönni a Svédországból kitoloncolt iráni keresztény nő, akinek befogadását még augusztusban előlegezte meg Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Borítókép: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes / MTI Fotó: Koszticsák Szilárd