Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nyolc év börtönt kapott a bicskei gyermekotthon szexuális zaklatással vádolt igazgatója

Nyolc év börtönt kapott a bicskei gyermekotthon szexuális zaklatással vádolt igazgatója

Nyolc év fegyházbüntetésre ítélték a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóját, akit azzal vádoltak meg, hogy legalább tíz kiskorú fiút zaklatott szexuálisan. Társa, az otthon egyik nevelője négy gyereket molesztált, ő három év felfüggesztetett kapott, írja az Index.

A vád szerint 2004 és 2016 között az elsőrendű vádlott, a bicskei gyermekotthon korábbi vezetője, V. János és a másodrendű vádlott, K. Béla kihasználták a gondozásuk alatt álló kiskorú sértettekkel fennálló alá-fölérendeltségi viszonyukat. A bíró az igazgató személyiségét éretlennek és nárcisztikusnak írta le, a nevelőt pedig infantilisnek, akinél megjelenhet a szadomazo viselkedés.

A tárgyalás nagy része a kiskorú érintettekre tekintettel zártan folyt, a sajtót csak a vádirat-ismertetésre és az ítéletre engedte be a bíróság. A bicskei gyermekotthonban történt visszaélésekről EBBEN a cikkben olvashat bővebben.