Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kásler Miklós felmentette a tisztifőorvost

Kásler Miklós felmentette a tisztifőorvost

A Népszava úgy értesült, Kásler Miklós kedden felmentette tisztifőorvosi posztjáról Kovács Attilát. A lap információi szerint a szakember főosztályvezetőként egyelőre maradt az államigazgatásban.

Mint ismeretes, október elsején kezdte meg működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ Kovács Attila vezetésével, egyebek mellett az ő feladata lett volna tisztifőorvosként koordinálni az új népegészségügyi program elkészítését. A Népszava emlékeztetett, a komplett szűrési program végig viteléhez szükséges feltételek biztosításával azonban még mindig adós a szakpolitika.

Borítókép: Kovács Attila helyettes országos tisztifőorvos a Magyarországra érkező migránsok egészségügyi állapotáról és egészségügyi ellátásáról tartott sajtótájékoztatón a röszkei tranzitzónánál 2016. augusztus 2-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely