Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy osztrák ékszerésznél kötött ki a kirúgott nagykövet 80 milliós luxusautója

Egy osztrák ékszerésznél kötött ki a kirúgott nagykövet 80 milliós luxusautója

Egy osztrák ékszerész jár azzal a negyedmillió eurós Aston Martinnal, ami miatt nemrég elbocsátották a volt bécsi nagykövetet.

Korábban a Magyar Hang szúrt ki egy gyűjtést, amelyben a bécsi diplomaták méregdrága autói szerepeltek, például a 80 millió forintba kerülő Aston Martin Vanquish. Az újság a rendszám alapján kiderítette, az autó tulajdonosa az ausztriai magyar nagykövetség egyik dolgozója lehet. A volt bécsi nagykövetet kirúgták.

A Magyar Hang legújabb cikke a Die Presse szerdai nyomtatott kiadására hivatkozva megerősítette, hogy a volt magyar nagykövet tulajdonában lévő, diplomáciai rendszámú luxusautót egy osztrák ékszerész használja.

A lap szerint az osztrák sajtó azt pedzegeti, hogy felmerülhet az adó- és áfacsalás gyanúja, mivel a diplomaták illetékmentesen vihetnek be gépkocsit abba az országba, ahol dolgoznak – cserébe viszont legalább három évig nem adhatják el a járművet.

Borítókép: Aston Martin Vanquish Volante, képünk illusztráció. (Wikipedia)