Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

“Csá Niko, este csapatunk?” – megszállták a kommentelők Gruevszki Facebook-oldalát

“Csá Niko, este csapatunk?” – megszállták a kommentelők Gruevszki Facebook-oldalát

A nemrég hazánkban menekültstátuszt kapó Nikola Gruevszki volt macedón elnöknek rengeteg magyar kommentelő küldött üzenetet a közösségi oldalon. Összeszedtük a legjobbakat.

„Ma a Magyar Köztársaság, egy EU- és NATO-tagállam pozitívan bírálta el korábban benyújtott, politikai menedékjog iránti kérelmemet a Macedón Köztársaságban fennálló politikai üldöztetés miatt” – közölte Facebook-oldalán Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök, miután a sajtóban is megjelent a hír, megkapta a menekültstátuszt.

Ezt egy nagyon hosszú bejegyzésben írta meg, ahol anyanyelvén számolt be részletesen az üldöztetéséről és a meghurcolásáról. Több mint ezer komment érkezett a poszthoz, köztük számos magyar. Ezek közül szemezgettünk – változtatás nélkül. (A témában írt cikkeinket itt találja.)

„Orbán kutyája vagy, hazádban bűnöző, egyenlő vagy vele! Remélem hamar letörik a szarvad!”

Cserébe mi pár év múlva küldjük Orbánt, kérjük hasonló módon kezelni és pozitívan elbírálni majdani kérelmét a menekülteljárásban. A páncélozott autó a kérelemben mangánrepülőgépre cserélendő, a többi stimmel.

„ Migláncs vagy ”

„Csá Niko, este csapatunk? Ha mész dohányboltba egy arany marlborot hozzál már ”

„Figy tesa, ha már itt vagy, akkor azt a BMW-t ugysem használod, mennyiért számítod meg okosba?”

„Hamarosan innen is menekülni fogsz, csak most már a viktorékkal együtt… ”

A „normális és demokratikusan gondolkodó magyar emberek ellenszenvvel figyeli és megdöbbenéssel egy diktátor befogadását és nem akarjuk őt itt látni. Nem fogadjuk ot szivesen csak kényszerből. Ez szégyen nekünk.. . De megértjük Viktort is – similis simili gaudet.

Borítókép forrása: Nikola Gruevski/Facebook