Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Angela Merkel szerint megfelel Németország nemzeti érdekének az ENSZ tervezett migrációs csomagja

Angela Merkel szerint megfelel Németország nemzeti érdekének az ENSZ tervezett migrációs csomagja

Angela Merkel szerint az ENSZ tervezett globális migrációs csomagja és menekültügyi megállapodása megfelel Németország nemzeti érdekének. A német kancellár szerdán a szövetségi parlament költségvetési vitájában kiemelte: a két különálló megállapodásról folytatott tárgyalásokon hangsúlyt helyeztek arra, hogy érintetlen maradjon a nemzeti szuverenitás és a törvényalkotás, és mindenütt javuljanak a menekültek és a gazdasági bevándorlók életfeltételei, mert ezt parancsolja a német nemzeti érdek.

A két csomag “helyes próbálkozás arra, hogy globális problémákat nemzetközi szinten, együtt oldjunk meg” – hangsúlyozta a kormányfő.

Angela Merkel hozzátette, “nem hazafiság, hanem a nacionalizmus legtisztább formája, amikor valaki azt gondolja, hogy mindent megold egyedül, és nem kell másokkal foglalkoznia, hiszen a hazafiság az, amikor a német érdek mellett más érdekeket is figyelembe veszünk”, és kölcsönösen előnyös, “win-win helyzetet teremtünk”.

MTI

Borítókép: MTI/EPA/Christian Bruna