Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gruevszki kiadatását kérte Szkopje Budapesttől

Gruevszki kiadatását kérte Szkopje Budapesttől

Kedden írtuk meg, hogy Macedónia hamarosan elküldi Budapestnek a Nikola Gruevszki kiadatására vonatkozó kérelmet, ez szerdán meg is történt.

Az MTI macedón hírportálok beszámolóira hivatkozva azt írja, a kormány kedd délután küldte el a kérelmet Magyarországnak. Renata Deszkoszka igazságügyi miniszter kedden a sajtónak azt mondta: a kiadatáshoz szükséges dokumentumok egy részét már lefordították, egy másik részét pedig utólag küldik el. “Szerepelnek benne mindazok az eljárások, amelyekben vizsgálat vagy vizsgálati előkészület folyik, és amelyek alapot nyújtanak arra, hogy letartóztassák (Nikola Gruevszkit), ha kiadják” – tette hozzá.

Mai hír, hogy a macedón rendőrség őrizetbe vette Szaso Mijalkovot, az ország titkosszolgálatának az egykori vezetőjét, mert a hatóságok szerint fennállt annak a veszélye, hogy unokatestvéréhez, Nikola Gruevszki volt kormányfőhöz hasonlóan megszökhet az országból.

Borítókép: Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök a macedón fellebbviteli bíróságra érkezik Szkopjéban 2018. október 5-én.
Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki