Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A kukaholding licitre bocsájtja szelektív szemetét

A kukaholding licitre bocsájtja szelektív szemetét

A szelektíven gyűjtött szemetet rendszeresen értékesítik piaci szereplőknek.

Bálázott PET palackra, fóliára, üvegre és papírra lehet licitálni licitálni a az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) által meghirdetett elektronikus árverésen – írja a Napi.hu. A helyi közszolgáltató cégek által Békéscsabától Zalaegerszegig összegyűjtött hatalmas mennyiségű szemét az állami NHKV tulajdonában van, és csak előre regisztrált hulladékhasznosítók és kereskedők vehetnek részt az árverésen.

Nem ez az első szemét-licit az NHKV életében, hiszen már legalább tavaly december óta egymást követik az árverések. Az állami kukaholding 2017. április 1-től minősíti és regisztrálja a hulladékkezelőket az országos értékesítési rendszer bevezetéséhez.

A szelektíven gyűjtött és szétválogatott hulladék később gyártási alapanyagként kerülhet vissza a termelési láncba. Az így szerzett, egyszer már feldolgozott alapanyagok jellemzően jóval olcsóbbak – akár 25 százalékkal is kevesebbe kerülnek -, mint a frissen kitermelt nyersanyagok, amelyeket még finomítani kell, vagy feldolgozott állapotban kell megvenni a beszállítóktól – írja a gazdasági portál.