Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gázömlés: hatalmas lángok csaptak föl Nagyhegyes és Hajdúszoboszló között

Gázömlés: hatalmas lángok csaptak föl Nagyhegyes és Hajdúszoboszló között

A rendelkezésre álló adatok szerint kedden reggel a 3321-es út mentén lévő gáztárolóból lángok csaptak fel.

Gázömlés miatt a rendőrök a hajnali órákban lezárták az út 33-as főút, Nagyhegyes és Hajdúszoboszló közötti szakaszát – írja a Police.hu. Az akkori rendelkezésre álló adatok szerint kedden reggel a 3321-es út mentén lévő gáztárolóból lángok csaptak fel. A rendőrök a veszélyhelyzet elhárításáig az út 33-as főút, Nagyhegyes illetve Hajdúszoboszló közötti szakaszát teljes szélességében lezárták. Kerülni Nádudvar felé lehet.

Technológiai meghibásodás okozta a tüzet a nagyhegyesi gáztározóban, emiatt lobbant be a gáz kedd hajnalban – mondta a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője már az MTI-nek. Papp-Kunkli Nóra közölte: a meghibásodás következtében egy helyről kiáramlott a gáz, és begyulladt; s mintegy 15 méteres lángok csaptak föl.

A szakemberek leválasztották, elzárták a hibás gázvezetéket, ám amíg van gáz a csőben az táplálja a hatalmas lángokat – tette hozzá. Tájékoztatása szerint a Hajdú-Bihar megyei hivatásos és önkormányzati tűzoltók nyolc vízsugárral vették körbe a lángoszlopot, valamint végzik a terület hűtését is, nehogy továbbterjedjen a tűz. A mentőszolgálat is a helyszínen van, de senki nem sérült meg.

Később a Magyar Földgáztároló Zrt. PR-vezetője, Fáber Dániel elmondta, hajnali 4 óra 25 perckor keletkezett tűz a társaság hajdúszoboszlói földalatti gáztároló üzemében. A lángokat a földgázkutakról beérkező befutósori vezetékeknél észlelték. Jelezte, hogy a hajdúszoboszlói telephelyén kedd hajnalban keletkezett tűz ellenére is biztosított az ország gázellátása, másik három földgáztároló vette át a szolgáltatást – folytatta. Hozzátette, hogy folyamatos kapcsolatban vannak mind az országos földgázhálózat üzemeltetőjével, az FGSZ-szel, mind a földgázkereskedőkkel annak érdekében, hogy továbbra is zavartalan legyen az országos gázforgalom.

A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, azt a későbbi vizsgálat fogja kideríteni. A tűz oltása még tart a cég munkatársai, a tűzoltóság, a polgári védelem és a katasztrófavédelem szakembereinek részvételével – tette hozzá.

Borítóképünk: Vízsugarakkal oltják a tüzet a Mol nagyhegyesi gáztározójában. A gáz hajnalban lobbant be technológiai meghibásodás miatt. MTI/Czeglédi Zsolt