Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Reagált Hadházy Ákos arra, hogy Deutsch Tamás hamisítással vádolta

Reagált Hadházy Ákos arra, hogy Deutsch Tamás hamisítással vádolta

Összekapott az Európai Ügyészséggel kapcsolatos aláírásgyűjtés miatt az akciót szervező Hadházy Ákos független képviselő és Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti politikusa. A politikai adok-kapok azzal kezdődött, hogy Deutsch a minap gyakorlatilag hamisítással vádolta meg Hadházyt, amikor reagált arra, hogy Hadházyék már 280 ezer aláírást gyűjtöttek össze.

A fideszes képviselő lehet, hogy csak viccnek szánta, mindenesetre azt írta egy Facebook-posztban:

“És ebből 270 ezer Hadházy Ákos aláírása:-)”

Nem sokat kellett várni Hadházy válaszára. Az ellenzéki politikus úgy reagált: “D. Tamás figyelmét talán elkerülte, hogy ennek az akciónak a formája nem “Nemzeti” “Konzultáció”.” Ezzel arra utalt, hogy korábban Deutsch volt a felelős a nemzeti konzultációk internetes felületéért, ahol szintén lehetett válaszot leadni a kormányzati kérdőívekre, ám az internetes felület könnyen átverhető volt, bármennyiszer lehetett szavazni, manipulálni a válaszok számát és így a végeredményt. Íme Hadházy reakciója:

A nemzeti konzultációk internetes felületének a kormányzat által is ismert, a végeredményt torzító “hibájáról” a Zoom.hu is írt korábban. Már a legutóbbi, Soros-ellenes nemzeti konzultációnál felhívtuk a figyelmet, hogy független szerveknek – ahogy eddig egyetlen nemzeti konzultáció esetében sem – ezúttal sem volt módjuk ellenőrizni a postán visszaküldött válaszok számát, ráadásul

a kormany.hu online felületén visszaküldött válaszok számát is erős fenntartással kell kezelni.

Az internetes szavazófelület ugyanis legutóbb is egy vicc volt, mivel ugyanarról az IP-címről akár nem létező emberek nem létező e-mailcímeivel annyi választ küldhetett be bárki, amennyit nem szégyellt. Noha már a 2015-ös bevándorlási konzultációnál is kiderült, hogy az online rendszer könnyen manipulálható, ezen azóta sem javítottak, így simán lehetett csalni.

Borítókép: Deutsch Tamás / MTI Fotó: Mohai Balázs