Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megtámadtak két nőt Budapesten, az egyiküket megerőszakolták

Megtámadtak két nőt Budapesten, az egyiküket megerőszakolták

Megerőszakoltak egy nőt szerdán késő este Budapest belvárosában – írja a Ripost. A lap információi szerint az elkövető két nőt is megtámadott a Blaha Lujza tértől pár saroknyira lévő Vas utcánál, ám az egyiküknek sikerült elmenekülnie.

A fiatalok gyakran hangoskodnak, ezért először nem gondoltam, hogy baj történhetett.

De újra és újra hallottam a vérfagyasztó sikolyt, így kinéztem az utcára, de nem láttam semmi szokatlant. Másnap a szomszédok mesélték, hogy mellettünk, a Gyulai Pál utcánál a járókelők mentettek meg egy nőt, akit meg akart erőszakolni egy 20 év körüli férfi. Biztos voltam benne, hogy ezt az esetet hallottam, de aztán az egyik szomszédasszonyom mesélte: rendőröket látott, akik a térfigyelő kamerákat keresték.

A rendőrök azt mondták a lakóknak, hogy a Vas utcában még egy támadás történt, és ott ugyanennek a férfinak végül sikerült az erőszak, ugyanis első zaklatása után, átsétált a túlsó oldalra, ahol elkapott egy nőt és megerőszakolta.

Azt mondják, késsel fenyegette meg, ezért tette azt, amit a férfi mondott neki

– nyilatkozta a lapnak egy környéken lakó nő.

A 24.hu megkereste a rendőrséget az üggyel kapcsolatban. A sajtóosztály közölte, az elkövetőt még aznap elfogták és őrizetbe vették. A kerületi kapitányság egyrendbeli szexuális erőszak, és egyrendbeli szexuális erőszak kísérlete miatt indított eljárást az ügyben. A bíróság elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét. (via Ripost)

Borítókép: Halász Nóra