Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Roham indult a horgászkártyákért, januártól már csak az új igazolvánnyal lehet horgászni

Roham indult a horgászkártyákért, januártól már csak az új igazolvánnyal lehet horgászni

Naponta 1500-an regisztrálnak a Magyar Horgászkártya kiváltására – írja a Infostart.hu. Januártól már csak az új igazolvánnyal lehet horgászjegyet venni. A jelenlegi, papír alapú igazolványt váltja fel januártól a Magyar Horgászkártya.

A szeptemberben indult regisztráció óta 110 ezer fő fölött van azon horgásztársaknak a száma, akik az elektronikus vagy a helyszíni regisztráció segítségével tisztázták az adataikat, bekerültek a központi nyilvántartási rendszerbe és igényelték a Magyar Horgászkártyát – mondta el Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese az Inforádió kérdésére. Hozzátette, karácsonyra tízezer horgásznak lehet meg a januártól kötelező kártya.

Csakhogy Magyarországon csaknem félmillióan horgásznak, így a legtöbben még nem váltották ki az új engedélyt. Dérer István kiemelte, hogy a legális horgászás nem a kártya fizikai birtoklásán múlik, a lényeg, hogy regisztrálva legyen a központi rendszerben.

Aki a regisztrációt befejezte, kap egy azonosítószámot, ennek van egy bemutatható verziója, ez is elég az állami horgászjegy kiváltásához. Az InfoRádió szerint egyébként rengetegen, naponta ezerötszázan regisztrálnak a kártya kiváltására.

Regisztrálni a horgaszjegy.hu oldalon lehet, itt vannak információk arról, ha valami nem online akarja igényelni a kártyát.

Fotó: Tisza-tavi Sporthorgász Kft.

(24.hu)