Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Meghalt Rolf Hoppe, Szabó István Mephistójának Göringje

Meghalt Rolf Hoppe, Szabó István Mephistójának Göringje

87 éves korában meghalt Rolf Hoppe német színész, aki pályafutása alatt több mint 400 film- és tévészerepet játszott, szerepelt Szabó István Oscar-díjas Mephisto című filmjében és a Tetthely című krimisorozatban is.

A színész szerdán Drezda környéki otthonában hunyt el – közölte családja.

Hoppe egyike volt az NDK-beli filmsztároknak, színpadi és filmes pályafutása a hatvanas években kezdődött. Karakterszínészként a nemzetközi elismerést a nyolcvanas évek elején Szabó István Mephisto című Oscar-díjas alkotása hozta el számára, amelyben Hermann Göring tábornok szerepét játszotta el.

A népszerű német színész a németek számára kultfilmmé vált Három mogyoró Hamupipőkének című mesefilmben, az Ulzana című keletnémet westernben, A polip című olasz maffiasorozatban, a Tetthely című krimisorozatban és Volker Schlöndorff Palmetto című mozijában is szerepelt. Utolsó filmszerepét A tegnap virágai című német drámában alakította 2016-ban.

Hoppe nem akart visszavonulni, 1995-ben Drezda közelében vásárolt meg egy birtokot, saját színházat hozott létre, amelyet ő vezetett. A színész nem félt a haláltól, mint 85. születésnapján mondta: “Ha itt az ideje, hát itt az ideje”. (MTI)

Kiemelt kép: