Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Esti válogatott meccs: Finnország legyőzésével a második hely is elérhető, de a bennmaradás sem biztos

Esti válogatott meccs: Finnország legyőzésével a második hely is elérhető, de a bennmaradás sem biztos

Ha két virág nő a réten, de nem kapnak vizet a fák, és kisüt a nap, amit meg kell szorozni kettővel, akkor fasza lesz a magyar foci. Jó dolog ez a Nemzetek Izéje, nem? Latolgasson ön is:

A magyar labdarúgó-válogatott a második helyet is elérheti Nemzetek Ligája-csoportjában, ha vasárnap este hazai pályán legyőzi a finn együttest, ám ha rossz eredményt ér el a zárófordulóban, még a bennmaradása sem biztos.

Az első helyen már nem foghatja be a finneket Marco Rossi szövetségi kapitány együttese, miként a C osztálytól való búcsúzást jelentő negyedik pozíciótól is távol került az észtek felett aratott csütörtöki 2-0-s sikernek köszönhetően.

Amennyiben a már csoportelső, s így feljutó finn csapatot – amely a nyitókörben 1-0-ra nyert Tamperében – le tudja győzni a nemzeti együttes, a görögök pedig Athénban kikapnak az észtektől, úgy másodikként zár, s megőrzi tagságát a C osztályban.

Minden más eredmény esetén viszont harmadikként zár csoportjában, amely nem ér biztos bennmaradást. Ugyanis a harmadik vonal három négy- és egy háromcsapatos csoportból áll, így a három negyedik helyezett mellett a legrosszabb csoportharmadik is a legalacsonyabb, D jelű osztályban vághat neki a következő kiírásnak.

Az előtte álló két csapat, a finn és a görög elleni eddigi három mérkőzésen három pontot szerzett a magyar válogatott, amely újabb három pont megszerzésével biztosítaná be C osztálybeli tagságát.

Minden más esetben a többi csoport eredményeitől függ a sorsa: a pillanatnyi csoportharmadikok közül előtte álló két riválistól a román és az albán együttes szintén három-három, míg a ciprusi egy pontot szerzett. Utóbbi az egyetlen, amely biztosan harmadikként zár, a többi csoportban a magyar csapat négyeséhez hasonlóan még helycsere is előfordulhat.

A magyar válogatott utolsó Nemzetek Ligája-összecsapása vasárnap 20.45 órakor kezdődik a Groupama Arénában a szlovén Slavko Vincic sípjelére. (MTI)

Kiemelt kép: Illyés Tibor/MTI