Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Cseh László berágott az úszószövetségre

Cseh László berágott az úszószövetségre

Torino adott volna otthont december 20-21-én az Energy for Swim 2018 nevű versenynek, ami a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) fenyegetőzése miatt végül elmarad.

Paolo Barelli, az olasz szövetség elnöke az esemény lefújását azzal indokolta, hogy nem szeretnék kockáztatni a sportolók pályafutását. A szövetség ugyanis kétéves eltiltással fenyegette meg azokat, akik rajthoz állnak a pénzdíjas versenyen.

Cseh László szívesen elindult volna a viadalon, ha már a rövid pályás világbajnokságot kihagyja. Nem is leplezte csalódottságát:

Csak annyit tu­dok erre mondani, köszönöm a FINA-nak. Megoldás helyett ismét csak büntetni akart, és egy jó kezdeményezés útjába állt. Fordítva ülnek a lovon, nem mi vagyunk a FINA-ért, ha­nem ők vannak értünk. Ha mi versenyezni szeretnénk, akkor ők ne döntsenek másképp

– nyilatkozta a Borsnak Cseh László, aki Hosszú Katinkával és Verrasztó Dáviddal együtt kapott meghívót a versenyre.

Fotó: Kovács Tamás/MTI