Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Veronai buszbaleset: becsöngettek a gyászoló szülők a bujkáló sofőrhöz

Veronai buszbaleset: becsöngettek a gyászoló szülők a bujkáló sofőrhöz

Október végén indult a veronai busztragédia pere, ahová hiába várták a sofőrt, a gyászoló szülők. V. János nem jelent meg, azóta sem hajlandó szembenézni velük. A gyászoló rokonok személyesen akarták szóra bírni, csengettek, kopogtattak békéscsabai házának ajtaján, de hiába – írja a Bors.

Senki nem nyitott ajtót, noha egy autó parkolt a ház előtt, egy szomszéd pedig azt mondta, valaki biztosan otthon van. Az autón volt egy szlovén pályamatrica, ami a családtagok szerint bizonyítja, hogy a férfi járt Veronában a tárgyalás előtt, arra mégsem ment el. A gyászoló rokonok végül egy üzenetet hagytak a postaládában.

„Mi nem akartuk megismerni ezt az embert, de tudom, neki is van egy lánya, ezért szeretném feltenni neki a kérdést: ha az ő gyereke nem száll le egy busz­ról, hanem halálra ég, akkor várna-e válaszokat a sofőrtől?” – mondta az egyik szülő a lapnak.

A lap szerint V. János állítja, nem ő vezetett, hanem a másik sofőr, aki a baleset után meghalt és amikor az látta, hogy baj van, egyenesbe akarta rántani a kormányt, de nem sikerült. Ám az autópálya kamerái rögzítették, hogy a baleset idején ő ült a volánnál.

Borítókép forrása: MTI Fotó / Kovács Tamás