Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ultimátumot adott Orbánnak CEU-ügyben a Momentum

Ultimátumot adott Orbánnak CEU-ügyben a Momentum

“December 1-ig van ideje Orbán Viktornak, hogy elvegye a korrupt kezét az egyetemről. December 1-ig van ideje a tudásszerető magyaroknak, hogy megvédjék azt, ami az övék. December 1-ig van időnk arra, hogy megmutassuk: nem hagyjuk a CEU-t” – szól a Momentum felhívása a mai tüntetésre. Követelésük egyszerű:

“December 1-ig van ideje Orbán Viktornak, hogy megfogja azt a tollat és aláírja a CEU-val a békeszerződést.”

A Zoom.hu is írt róla, hogy a múlt héten pedig az LMP ifjúsági tagozata szervezett demonstrációt a CEU mellett. A tüntetésen elhangzott: „Nem értünk egyet azzal a gyakorlattal, hogy Orbán Viktor és kormánya a tudományos élet és az oktatás területén is olyan hazárdjátékba kezdett, amely magyar diákok százezreit vágja el a továbbtanulás lehetőségétől”. A Zoom.hu ezen az eseményen készült képeiből itt látható egy galéria:

A Lehet Más a Jövő szervezett tüntetést a CEU mellett

A résztvevőket este hat órára a CEU főépülete (Budapest, V. ker., Nádor utca 9.) elé várják, eddig ötezren jelezték valamilyen formában, hogy érdekli őket az esemény. A tüntetés alatt a Stop Tandíj!

A Zoom.hu arról is írt, hogy a múlt héten a CEU hallgatói, az I stand with CEU videót és online petíciót tettek közzé, hogy így hívják fel Orbán Viktor magyar miniszterelnök politikustársainak figyelmét az Európai Néppártban: itt az idő a cselekvésre. A budapesti székhelyű egyetemet az országból való távozásra kényszeríti a kormány azzal, hogy nem hajlandó aláírni a működéséhez szükséges államközi egyezményt.

Fotó: Halász Nóra (A képre kattintva galéria nyílik.)

Borítókép: Fekete-Győr András, a Momentum elnöke / Fotó: Veres Viktor