Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megszűnik a Music FM és a Sláger FM

Megszűnik a Music FM és a Sláger FM

Már csak két-két és fél hónapig szól az a két rádióadó, amely a leghallgatottabbak között volt ( és nem Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna médiaportfóliójához tartozott) – írta meg korábban a hvg.hu. A Music FM és a Sláger FM üzemeltetője is 2012 februárjában kötötte meg a szerződést a műsorszolgáltatásról, ám ezek az engedélyek csak 7 évre szólnak, viszont további 5 évre meghosszabbíthatók. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa közleményében ma megerősítette, nem járul hozzá a hosszabbításhoz.

„A Sláger FM szolgáltatója a Budapest 103,9 MHz jogosultságon szintén kérelmezte a megújítást, de a csatornán többször is súlyosan megsértették a gyermekek kiemelt védelmére vonatkozó törvényi rendelkezéseket, emiatt a szerződés nem újítható meg a médiatörvény alapján. A Music FM Budapest 89,5 MHz-re vonatkozó kérelme esetében ugyancsak törvényi kizáró okok merültek fel, mivel a szolgáltató a működése alatt egyrészt több alkalommal is súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, másrészt adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette, harmadrészt médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor”– olvasható a közleményben.

Az NMHH friss adatai szerint a Music napi hallgatótábora 525 ezer, a Slágeré 393 ezer. Budapesten a Sláger piacvezető, a Music harmadik, így a két adó megszűnéséből a Vajna érdekeltségébe tartozó Rádió 1 profitálhat majd.

Borítókép forrása: Pixabay