Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Így reagált a kormánymédia a Gruevszki-botrányra: Gyurcsány!

Így reagált a kormánymédia a Gruevszki-botrányra: Gyurcsány!

A pénteki Ripost címlapjáról megtudhattuk, hogy miként szeretné keretezni a Gruevszki-ügyet a kormánysajtó. A bulvárújság Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő börtön előli szökésének történetével kapcsolatban főként azt boncolgatta, milyen viszonyban volt a volt magyar miniszerelnökkel, Gyurcsány Ferenccel – vette észre a 24.hu.

„Kiborul végre a balkáni bili? Mit tudhat Gyurcsányról a volt macedón miniszterelnök?” – ezt a címet sikerült adnia a kormányközeli lapnak Gruevszki ügyében, akinek november 8-án kellett volna megkezdenie kétéves börtönbüntetését, ehelyett Facebook-oldalán november 13-án azzal jelentkezett be, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kér. Csütörtökön az albán határőrség megerősítette, nyilvántartásuk szerint november 11-én vasárnap 19.11-kor lépte át az albán-montenegrói határt autóval, a jármű rendszáma alapján (CD1013A) a tiranai magyar nagykövetséghez tartozik.

A Ripost tehát éppen a lényeges kérdéseket hagyta ki, hogy:

  • miként keveredett a magyar kormány ebbe az ügybe,
  • miét segítik Orbán Viktorék a két év börtönre ítélt politikust,
  • hogyan utazhatott Magyarországra Gruevszki,
  • és, hogy miért egy magyar diplomataautóval jött Albánia felől.

Ráadásul a cikkből végül ki sem derül mi köze volt Gyurcsánynak Gruevszkihez, csupán mindenféle „bérgyilkosokat” , „fedőcégeket” és „alvilági seftelést” emlegetnek és azt, hogy a DK-elnök feleségének, Dobrev Klárának bolgár az apja – azt viszont, hogy ennek mi köze az egész ügyhöz, nem tudtuk megfejteni.

Borítókép forrása: MTI Fotó: Mónus Márton