Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hatósági zaklatásról beszél a magyar milliárdos cége

Hatósági zaklatásról beszél a magyar milliárdos cége

Több napja tart több száz fős hatósági akció a szolnoki Nitrogénművekben.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata az MTI-t arról tájékoztatta csütörtökön, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel az eljárásról bővebb tájékoztatást nem adnak.

A miabonyunk.hu hírportál szerint a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai gyakorlatilag megszállták a szolnoki műtrágyagyárat. Az információik szerint már kedd óta tartó akcióban mintegy háromszáz rendőr vesz részt. Úgy tudják, hogy a rendőrök és a katasztrófavédelmisek az éjszakát is a gyár területén töltötték. A hírportál értesülései szerint valaki feljelentette az üzemet környezetszennyezés miatt. A dolgozókat folyamatosan hallgatják ki – írták. A gyár Bige László üzletember tulajdonában van, őt a Napi.hu listája az ötödik legazdagabb magyarnak találta 220 milliárd forintos vagyonával.

A cég ma közleményt adott ki, amiben megerősítették, hogy még kedden hajnalban 250-300 hatósági személy jelent meg a szolnoki gyárban. A cég szerint “indokolatlant létszámú” az ellenőrzés, hisz a négy gyáregységben műszakonként összesen 30 fő dolgozik.

A helyszínen legalább 60-70 rendőrautó, tűzoltó-, mentőautó és egyéb hatósági jármű vonult fel a nyomozás megkezdéséhez. A területen sátrakat építettek, elengedték a drónokat a szemle lefolytatásához, valamint szemlebizottságokat állítottak fel. A bizottságok többsége mindkét napon észlelte, hogy az elrendelt vizsgálatokat a szolnoki hatóságok és független akkreditált laborok törvény szerint folyamatosan elvégezték, ellenőrizték a vállalatnál, tehát a budapesti hatóságok egy telefonhívással minden információhoz kényelmesen hozzájuthattak volna, ha akartak volna – írta a Nitrogénművek Zrt. közleménye.

A gyár munkavállalói és vezetői nyugodtan, higgadtan és türelmesen mindenben együttműködtek a hatósággal, bár kicsit furcsállták, hogy gazembernek nézik őket.

A cégcsoport dolgozói már hozzá vannak szokva az alaptalan intézkedésekhez (zaklatáshoz), és immunisak a rendszeres hatósági erődemonstrációra.

De senkinek nincs félnivalója, mert a társaság továbbra is törvényesen működik, a szabályokat, előírásokat maximálisan betartva, és a gyárban a termelés zavartalanul, nyugodt körülmények között folyik tovább.