Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csalás és vesztegetés miatt nyomoznak a tatabányai erőműnél

Csalás és vesztegetés miatt nyomoznak a tatabányai erőműnél

Négy volt és jelenlegi alkalmazottat, valamint négy beszállítást végző vállalkozót és azok alkalmazottait hallgatta ki gyanúsítottként a rendőrség.

Csalás miatt érkezett feljelentés az ügyészségre a tatabányai erőműben a kazánok fűtéséhez használt faaprítékok beszállítása során tapasztalt egyes beszállítói szerződések teljesítésével kapcsolatos visszaélések miatt. Egyes vállalkozók által szállított és az erőmű kazánjaiban felhasznált faaprítékok nedvességtartalma a kontroll mintavétel alkalmával eltérést mutatott, ezért felmerült a gyanú, hogy az elsődleges mintavétel során befolyásolták a faapríték minősítési eredményeit.

Az ügyészség a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot bízta meg a nyomozással, ahol a Bűnügyi Igazgatósága nyomozói megállapították, hogy a csalás mellett más bűncselekményeket is elkövettek a gyanúsítottak. Ellenük vesztegetés és vesztegetés elfogadása bűntett elkövetése miatt is nyomoz a rendőrség. A bűncselekménnyel okozott kár több tízmillió forint.

Fotó: police.hu

Az ügyben 2018. november 14-én és 15-én nyolc személyt hallgattak ki gyanúsítottként, köztük az erőmű négy alkalmazottját és a beszállítást végző vállalkozót és azok alkalmazottait.

Fotó: police.hu

Az elmúlt két napban megtartott kutatás során a vagyonbiztosítás érdekében több nagy értékű gépjárművet, ipari termelő berendezéseket, és több millió forint készpénzt foglaltak le a rendőrök.

(police.hu)

Borítókép: police.hu