Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Soha nem használt még számítógépet a japán kiberbiztonsági miniszter

Soha nem használt még számítógépet a japán kiberbiztonsági miniszter

“Huszonöt éves korom óta a munkatársaim és a titkárnőim végezték el a számítógépes munkát” – mondta a 68 esztendős politikus.

Saját bevallása szerint soha nem használt még számítógépet a 2020-as tokiói olimpia kiberbiztonsági előkészületeiért felelős japán miniszter. Az elmúlt hónapban kinevezett Szakurada Jositaka egy szerdai bizottsági ülésen, ellenzéki kérdésre válaszolva közölte, hogy soha nem használt számítógépet.

“Huszonöt éves korom óta a munkatársaim és a titkárnőim végezték el a számítógépes munkát” – mondta a 68 esztendős politikus, és hozzátette, az ő feladata “szigorúan állampolgári szempontból vizsgálni a kiberbiztonsági kérdéseket.” Jelezte, hogy ezekben az ügyekben nem egyedül hozza meg a döntéseket, a szükséges intézkedésekről az általa vezetett csapat tagjai és a kormány határoz. Kijelentette, biztos abban, hogy nem lesz semmi probléma a 2020-as játékok kiberbiztonsági előkészületeivel.

A 22 éve képviselőként dolgozó Szakuradának a parlamentben és sajtótájékoztatókon tett megnyilvánulásait többször kritizálták már. A miniszter egy korábbi bizottsági ülésen alaposan elhibázta az olimpiarendezés költségeit firtató kérdésre adott választ, ugyanis azt mondta, Japánnak 1500 jenbe (3750 forint) kerül a játékok megszervezése, miközben 150 milliárd jent (375 milliárd forint) kellett volna mondania.

Szakurada többször hibáztatta az ellenzéket azért, mert szerinte nem küldték el neki előre a kérdéseiket, a tokiói játékok sajtótájékoztatóin pedig gyakran csak annyit válaszolt egy-egy felvetésre, hogy “nem tudom”. A tokiói olimpiát 2020. július 24. és augusztus 9. között rendezik. (MTI/Reuters)

Forrás: pixabay.com