Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Romániában kiverte biztosítékot Orbánék sportámogatása

Romániában kiverte biztosítékot Orbánék sportámogatása

 Több román napilap és blog számolt be arról, hogy Magyarország a román labdarúgó bajnokságban szereplő csapatokat finanszíroz.

Az Evenimentul Zilei a Gazeta Sporturilor című sportújságra hivatkozva írta pénteken, hogy a magyar kormány a sportújság kérdéseire válaszolva elismerte: 1 milliárd forintot folyósított a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda csapatainak, hogy fejlesszék a sportinfrastruktúrát és a fociakadémiájukat. A cikk címe ezt “Magyarország által Románia szívében elkövetett arroganciának” nevezte.

Radu Tudor befolyásos újságíró és katonai elemző a blogján azt írta, hogy az ilyen kétes külföldi finanszírozások, amelyeket a sport, a kultúra vagy a gazdaság ürügyén tesz Magyarország,

a háttérben hibridháborús mechanizmusokat rejt, figyelembe véve a magyar-orosz kapcsolatokat,

valamint Oroszországnak Kelet-Európa és a Balkán ellen irányuló agresszióit, amelyek jelentősen rontották a térség biztonságát.

Fotó: FC Csíkszereda/Facebook