Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Frontális baleset Németországban: 40-en megsérültek, köztük sok gyerek

Frontális baleset Németországban: 40-en megsérültek, köztük sok gyerek

Frontálisan összeütközött két busz csütörtök délután a bajorországi Ammerndorf közelében, 40 ember megsérült. A Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a sérültek között sok gyermek van. Öt sérült állapota súlyos.

40 Verletzte bei schwerem Busunfall bei Ammerndorf

Bei einem Frontalzusammenstoß zweier Busse sind etwa 40 Menschen verletzt worden – neben Erwachsenen auch viele Schulkinder. Mehrere Menschen mussten mit schwerem Gerät von der Feuerwehr aus Trümmern der Busse befreit werden.

Az ütközés után egy személyautó belerohant a buszroncsokba. A baleset oka egyelőre nem ismert, és azt sem tudni még, hogy iskolabuszok karamboloztak-e, vagy helyközi járatok, amelyeken sok iskolás utazott. Legkevesebb négy ember beszorult a roncsok közé, őket a tűzoltók szabadították ki. A tűzoltóság mellett a mentők is nagy erőkkel vonultak a helyszínre, három mentőhelikopter is érkezett – jelentette a BR. (MTI)

Borítókép: Tűzoltók a bajorországi Ammerndorf közelében történt baleset helyszínén 2018. november 15-én, miután két iskolabusz frontálisan összeütközött. A balesetben negyven ember megsebesült, ötük állapota súlyos. A baleset okát még vizsgálják.
MTI/EPA/Schmelzer/NEWS5