Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nyugdíjasokat tartott a pincében a lakásmaffia

Nyugdíjasokat tartott a pincében a lakásmaffia

Kilenc helyszínen hajtottak végre összehangolt akciót a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósainak segítségével nyomozók és rendőrök, akik egy lakásmaffia-bűncselekmény ügyében vizsgálódtak. A csalássorozatnak tíz gyanúsítottja van, közülük négyen ügyvédek. A TEK videója az elfogásról:

A gyanúsítottak idős vagy szellemileg leépült emberek bizalmába férkőztek, hogy a megtévesztve őket életjáradéki vagy tartási szerződést kössenek velük, ezáltal megszerezzék ingatlanjaik tulajdonjogát.

A szerződéskötésben segédkező ügyvédek ügyvédi kötelességüket megszegve működtek közre mindebben. A nyomozásban jelenleg négy – 12 és 21 millió forint közötti értékű – ingatlan érintett.

A házkutatások során a hatóságok egyes gyanúsítottak ingatlanán (egy sufniban illetve egy pincében) emberhez nem méltó körülmények között több időskorú, kiszolgáltatott személyt találtak.

Borítókép: Akcióban a TEK / Forrás: Terrorelhárítási Központ