Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megint szmogriadót kellett elrendelni Nyíregyházán

Megint szmogriadót kellett elrendelni Nyíregyházán

A szálló por magas koncentrációja miatt ismét életbe lépett a szmogriadó tájékoztatási fokozata Nyíregyházán. Az átlagérték hétfőn és kedden is meghaladta a küszöbértéket – írja az MTI.

Egy hidegfront hatására azonban hidegebb, tisztább levegő érkezik a térségbe, az erős északnyugati szél pedig jelentősen javítja majd a légszennyezettségi mutatókat.

A szabolcsi megyeszékhelyen a szálló por miatt legutóbb múlt szombaton volt érvényben a szmogriadó tájékoztatási fokozata. Erről itt írtunk bővebben:

Nyíregyházán már nem jó levegőt venni

A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt életbe lépett a szmogriadó tájékoztatási fokozata szombaton Nyíregyházán – közölte a városháza. Ilyesmi akkor történik, ha a szennyezés koncentrációja meghaladja a köbméterenkénti 75 mikrogrammot. A meteorológiai előrejelzések alapján szombaton a térségben helyenként tartósabban megmaradhat a hajnalban képződött köd és alacsony szintű rétegfelhőzet, ami tovább nehezíti a helyzetet.

Borítókép: Illusztráció / Fotó: Veres Viktor