Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Itt a válasz a minisztériumból: Nincs pénz a mátészalkai csigafuttató vasútvonal felújítására

Itt a válasz a minisztériumból: Nincs pénz a mátészalkai csigafuttató vasútvonal felújítására

Még egy darabig előzhetik csigajelmezben a mátészalkai vonatot, mivel nincs rá pénz. A Debrecen–Mátészalka-vasútvonal felújítására uniós pénz nem jutott, hazai forrásra meg nem lehet számítani – írja a hvg.

Ungár Péter LMP-s politikus kérdezte írásban Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, hogy mikor várható a sebeségkorlátozásokkal teli vasútvonal felújítása. A válaszból kiderült, hogy még lehet futni a vonat mellett, mert hiába költ ezermilliárd forintot vasútfejlesztésre az állam a 2014-2020-as időszakban az ominózus vonalra nem jutott pénz.

Mint korábban írtuk: Csigajelmezbe öltözve, álarcban futott le egy menetrend szerint közlekedő vonatot egy aktivista a Mátészalka-Debrecen vasútvonal mentén még nyár közepén. Az akciót a MátészalkaLeaks nevű csoport szervezte, aztán később emelték a tétet: két gyermek is beszállt a futóversenybe a Nyírmihálydi és Nyíradony szakasz 20 km/órás sebességkorlátozással sújtott 200 méteres szakaszán. A gyerekek nem vallottak szégyent, helyenként sikerült tartani a lépést a mátészalkai “gyorssal”.