Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az ügyészség Orbán Viktor luxusreptetését is rendben találta

Az ügyészség Orbán Viktor luxusreptetését is rendben találta

“Polt Péter ügyészsége továbbra is Orbán Viktort és a fideszes oligarchákat védi” – reagált a Párbeszéd képviselője, Kocsis-Cake Olivio arra a hírre, hogy – hasonlóan az Elios-ügyhöz – az ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást Orbán Viktor miniszterelnök magángépes repülései ügyében.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd politikusa Fotó: Halász Nóra

Az ellenzéki politikus emlékeztetett: az Átlátszó tényfeltáró írásából kiderült, hogy “Orbán Viktor és más oligarchák előszeretettel repülnek olyan magángéppel, amely ráadásul többször keresztezi Mészáros Lőrinc luxusjachtjának útjait is.” A gépről kiderült, hogy a közbeszerzéseket nyerő Garancsi Istvánhoz köthető.

Polt Péter és Orbán Viktor egy focimeccsen MTI Fotó: Beliczay László

“így egyértelmű, hogy ki kellett volna vizsgálni: a döntéshozók miért utaztak egy állami pénzekből gazdagodó oligarcha magángépén? Az ügyészség azonban – nem meglepő módon – nem talált bűncselekményt” – ismertette a friss fejleményt az ellenzéki politikus, aki azt ígérte: nem adja fel.

 

A Zoom.hu is írt róla, hogy nemrég a Várkert Bazárban Orbán Viktor adta át az év vállalata díjat Garancsi építőipari cégének, a Market Zrt.-nek. Többször írtunk Orbán magánrepülőzéseiről, amit a miniszterelnök nem tart problémásnak.

„Harminc éve így mentem. Jövő héten is így megyek, azután is így fogok menni”

reagált például Orbán a Parlamentben arra a kérdésre, nem tartja-e aggályosnak, hogy az amúgy milliárdos állami beruházásokat elnyerő Garancsi István futballkulb-tulajdonos üzletember egy magánrepülőn utaztatja a kormányfőt baráti gesztusból focimeccsekre.

Borítókép: Illusztráció / Forrás: Zoom.hu