Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Gravitáció rendezőjének Netflixes filmje lehet az Oscar nagy esélyese

A Gravitáció rendezőjének Netflixes filmje lehet az Oscar nagy esélyese

A Velencei filmfesztiválon nyertes Roma című filmet Mexikó nevezi a legjobb idegennyelvű film kategóriában.

A kétszeres Oscar-díjas rendező, Alfonsó Cuarón (Gravitáció, Az ember gyermeke) most egy szerzői filmmel vág neki az Oscarnak, és többen már most a Roma című filmjét vizionálják a legjobb külföldi film díjasának. Öt év kihagyás után egy merész stílusváltással jelentkezik, aminek itt is van a trailere:

A spekulálásnak az is alapot adhat, hogy a Rotten Tomatoes-on jelenleg 99%-on áll a film, a velencei filmfesztiválon is ez hódította el a fődíjat – többek között Nemes Jeles László Napszálltája elől –, valamint a kritikusok is ódákat zengenek vele kapcsolatban.

A cím egyébként nem az olasz fővárosra utal, hanem Mexikó azon negyedére, ahol a rendező is felnőtt, és ezzel az alkotással szeretne tisztelegni az őt felnevelő nők előtt. Mexikó természetesen ezt a filmet indítja az Oscaron, és meglepő lenne, ha nem jutna be a jelöltek közé, ám az mégis komoly fejtörést fog okozni az akadémiának, hogy a film nem mozikban, hanem a Netflixen debütál, december 14-én.