Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Terheléses támadás miatt kapcsolták le a Zöld Híd Kft. honlapját

Terheléses támadás miatt kapcsolták le a Zöld Híd Kft. honlapját

Terheléses támadás miatt átmenetileg le kellett kapcsolnia zoldhid.hu weboldalt – közölte a társaság saját Facebook-oldalán. Mint írták, webszolgáltatójukkal állandó kapcsolatban vannak és dolgoznak a honlap mielőbbi visszaállításán.

A közleményből az nem derült ki, hogy honnan érhette támadás a honlapot.

Mint a Zoom.hu is beszámolt róla, a Zöld Híd Kft. október végén jelentette be, hogy nem szállítja el a szemetet Nógrád és Pest megyében, összesen 116 településen. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) ugyanis egyszerűen nem fizette ki az önkormányzati társulásból létrejövő cég költségeit. A Zöld Híd szerint 2,5 milliárd forintra lenne szükségük ahhoz, hogy rendezzék a helyzetet, a kormány szerint ez zsarolás, aminek nem engednek.

A kormány végül a katasztrófavédelmet kötelezte a szemét elszállítására.

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt. pár nappal később, október 31-el azonnali hatállyal visszavonta a Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft. megfelelőségi engedélyét.

Borítókép: Veres Viktor