Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Néhány órával azután, hogy szabadult, majdnem embert ölt

Néhány órával azután, hogy szabadult, majdnem embert ölt

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség indítványozta a 29 éves férfi letartóztatását emberölés bűntettének kísérlete miatt.

2018. november 9-én, este, a sértett férfi, a társaságában lévő további két férfi, és egy nő közösen szórakoztak Ózdon, majd másnap hajnalban Ózd belterületén az egyik utcában hangoskodtak, ezért az egyik ingatlanból rájuk szólt a gyanúsított. A sértett visszaszólt neki, a gyanúsított pedig kijött az ingatlanból, és közöttük szóváltás alakult ki, majd kölcsönösen bántalmazták egymást. Ennek során mindketten a földre kerültek, és a sértett egyik társa választotta szét őket.

A sértett barátaival együtt elhagyta a helyszínt, de rövid idő múlva azt tapasztalták, hogy több férfi szalad utánuk, közöttük a gyanúsított, kezében az 1 méter pengehosszúságú tárggyal. A sértett futva menekült, de megbotlott, így a gyanúsított utolérte, és az éles eszközzel több esetben a fején és a tarkóján megütötte a sértettet, aki zúzódásos, illetve vágott sérülést, valamint a koponyacsont egy darabjának leválásával járó sérülést szenvedett el. A bántalmazásnak azzal lett vége, hogy a gyanúsítottat egyik társa felszólította, hogy hagyja abba a cselekményt.

A gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésének, eltüntetésének, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta, különös tekintettel arra, hogy a férfi – az ellene életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatti büntetőeljárásban – 2018 májusától letartóztatásban volt, és november 9-én szabadult. Ez alapján a terheltet a szabadulását követő másnap élet elleni bűncselekmény elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását 1 hónapi időtartamra az ügyészségi indítvánnyal egyező indokok alapján elrendelte.

(Ügyészség)

Borítókép: Ivándi-Szabó Balázs