Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nincs elég vonat, és már a jegyértékesítés és a helyfoglalás sem működik a MÁV-nál

Nincs elég vonat, és már a jegyértékesítés és a helyfoglalás sem működik a MÁV-nál

Én magam mindennap szembesülök a ténnyel, hogy a vonatok szinte képtelenek bárhová is időben odaérni, késés nélkül megérkezni, és a kellemetlen érzésemet csak tovább fokozta Horváth Attila kollégám mai cikke, amiben arról értekezik Közlekedő Tömeg-váddal és MÁV-reakcióval kiegészítve, hogy az utóbbi két hosszú hétvégén három órát késett több ezer utas.

De ami ezután történt, arra már nem találok szavakat.

Az MTI-n jelent meg, hogy nem működik a MÁV helyfoglalási rendszere és a jegyértékesítés, valamint időszakos kimaradások vannak a fedélzeti vasútijegy-értékesítés és -ellenőrzés rendszerében is. Erről pedig maga a Mávinform tájékoztatta a nagyérdeműt.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

A közlemény szerint a pénztárakban – műszaki okok miatt – a helyfoglalási rendszer sem működik, és a vasúttársaság Vonatinfó térképe sem szolgáltat átmenetileg friss információkat, továbbá a Mávdirektet sem lehet elérni.
Vasúti menetjegyeket csak a pénztáraknál és a Vonatinfó mobilalkalmazás segítségével lehet váltani.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs