Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mesterházy Attila kiakadt Karácsony Gergelyre, a kommentelők Mesterházyra

Mesterházy Attila kiakadt Karácsony Gergelyre, a kommentelők Mesterházyra

A Párbeszéd és az MSZP közös listán indulna az EP-választásokon, de ehhez előbbiek váratlanul azt kérték, hogy Zuglóban csak Karácsony legyen polgármester-jelölt.

Vasárnap tisztújító közgyűlést tartott a Párbeszéd, újraválasztották Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt mint társelnököket, és a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón ismertették politikai programjukat, amelyben az is szerepel, hogy közös listán induljanak az MSZP-vel a jövő évi EP-választáson.

Viszont ehhez feltételt is szabtak: csak úgy tudják elképzelni a szövetségesi politikát, ha a szintén jövőre esedékes önkormányzati választáson Karácsony lesz a zuglói polgármesterjelölt, és ezt szövetségeseik helyi, regionális és országos szinten is támogatják.

Na, erre ma, hétfőn Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti képviselője, a párt egykori elnöke eléggé kiakadt, Facebook-oldalán azt írta:

„Ez most ugye egy félreértés? Vagy FAKE NEWS?!”

Majd számon kérte Karácsonyt, igaz, közben a képviselő kisebb időhurokba került, de ez mindegy, erről majd a cikk végén: „Tegnap Karácsony Gergely az Mszp választmányi ülésén, 48 órával ezelőtt, semmilyen feltételről nem beszélt! Sőt, »­egyértelműnek«, »evidensnek«, »magától értetődőnek« nevezte a közös listát… (Megjegyzem én is így gondoltam.) Ma pedig ultimátumot adtak nekünk… A zuglói polgármesteri székért cserébe van csak közös lista?! Miért nem beszél Karácsony Gergely őszintén velünk? Lenéz minket? Ő követeli leghangosabban az előválasztást Budapesten, KIVÉVE ha a SAJÁT polgármesteri székéről van szó, mert akkor azt neki, előre garantálnunk kell… És ezt ráadásul utólag, a médián keresztül üzeni meg nekünk legfőbb szövetségesünk, a Párbeszéd? Egy párt, amelynek nélkülünk nem lenne frakciója, támogatottsága pedig elmarad a Kétfarkú Kutya Pártétól, a Momentumétól… A DK-ról nem is beszélve. Ilyen »őszinte és erős« együttműködő partnerrel a hátunk mögött a Fidesz halálra van ítélve az uniós és az önkormányzati választásokon is, az tuti….💪👍 Éljen a párbeszéd, éljen a szövetség!🤯🤨”

A bejegyzés itt van:

A kommentelők eléggé ki is akadtak Mesterházyra. Csak néhány idézet:

  • „Megint egymást támadjuk nyilvánosság előtt. Megint az az érzésem, hogy az MSZP csak arra megy, hogy megalázza a másik pártot.”
  • „Az ellenzéki urak jól elvitatkoznak a különböző pozíciókon a tárgyalóasztal helyett a nagy nyilvánosság előtt, azt a benyomást erősítve, hogy csak marakodni tudnak.”
  • „Mesterházi úr! Amikor a tükörbe néz, nem egy Fidesz ügynök néz vissza?”
  • „Kezdődik a cirkusz. Nem tanultak az áprilisi választásokból.”

De tulajdonképpen bármelyiket idézhetnénk. Zárásként azonban tegyük rendbe Mesterházy Attila időérzékét. Azt írta posztjában, „tegnap”, ami vasárnapot jelent, de aztán hozzátette, hogy „48 órával ezelőtt”, ami már szombat, ugye. Ccsak hogy értsük, mit akart mondani a költő: vasárnap a Párbeszédnek volt közgyűlése, szombaton az MSZP-nek választmányi ülése, ez itt szépen összekeveredett. Majd úgy folytatta a képviselő, hogy „ma pedig ultimátumot adtak nekünk”, ami meg tagnap, vagyis vasárnap, hiszen a hír tegnap jött ki, nem ma, hétfőn.

Albert Einstein óta tudjuk, hogy mindenkinek másként múlik az idő, Mesterházy Attila most eléggé kimaxolta az ügyet.

Kiemelt kép: Mesterházy Attila / Fotó: Ivándi-Szabó Balázs