Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Meghalt Stan Lee, a Marvel Comics atyaúristene

Meghalt Stan Lee, a Marvel Comics atyaúristene

Minden volt, ami Marvel. 95 évesen érte a halál.

Stan „The Man” Lee amerikai író, szerkesztő, producer, rajzoló és grafikus, a Marvel Comics nyugalmazott elnöke, mindenkori atyaúristene tüdőgyulladásban halt meg, 95 éves korában hétfőn.

Stan Lee New Yorkban született 1922. december 28-án, Stanley Martin Lieber néven.

Szerkesztő-társaival, többek között Jack Kirbyvel és Steve Ditkóval olyan képregény-karaktereket csináltak mint Pókember, a Fantasztikus Négyes tagjai, az X-Men, Hulk, Vasember, Fenegyerek és Doktor Strange. Munkássága alatt vált a Marvel Comics kis kiadóból nagyvállalattá.

2011. július 21-én a kaliforniai San Diegóban rendezett Comic-Con képregény-
és szórakoztatóipari fesztiválon készített kép Stan Lee amerikai író-szerkesztőről, a Marvel Comics képregénykiadó nyugalmazott elnökéről, aki 2018. november 12-én, 95 éves korában elhunyt.
MTI/AP/Matt Sayles

Stan Lee szinte minden Marvel-filmben kapott egy jelenetet, mindig volt valamilyen cameoszerepe.

Az amerikai TMZ azt írja, mentővel kellett otthonából hétfő este kórházba szállítani, de már nem tudták megmenteni az életét. 95 évesen, november 12-én érte a halál.

Kiemelt kép: Stan Lee / Fotó: Gage Skidmore/Wikipedia