Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Jelentősen megnőtt a Felcsút tavalyi tao-programja

Jelentősen megnőtt a Felcsút tavalyi tao-programja

A tavalyi, amúgy is rekordösszegű 5,4 milliárdos tao-forrás már 9 milliárd forintnál jár.

Orbán Viktor felcsúti futballalapítványának eddig sem volt oka panaszra, ám az Index írása szerint még annál is sokkal nagyobb Tao-pénz ütötte markukat, mint amiről eddig szó volt.

Az alapítvány ugyanis tavaly rekord összegű, 5,4 milliárdos tavalyi tao-programot hozott össze. Ez az összeg a többi tételhez mérten is óriásinak mondható, ám itt nem áll meg a számláló. A lap ugyanis az MLSZ 2017-2018-as Tao-adatbázisát böngészve azt vette észre, hogy a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elfogadott sportfejlesztési programjára eddig begyűjtött támogatások értéke jelentősen meghaladja az arra megítélt összeget. A 5,4 milliárd helyett ugyanis 6,2 milliárd forint társaságiadó-felajánlást gyűjtöttek be.

A Puskás Akadémia oldalán fellelhető 2017-2018-as Sportfejlesztési Program adatai azonban ezt is felülírják. Ott ugyanis egy módosított változat szerepel, amely szerint a kért támogatás mértéke már 9 milliárdra nőtt. Mindez azt jelenti, hogy a miniszterelnökhöz köthető alapítvány számára ítélt támogatás egymagában a többi elfogadott, 1288 programra jóváhagyott forrás bő negyedét teszi ki.

A Index azt írja, hogy a módosítás indokaként a “sportcsarnok bővítését” jelölték meg. A szöveg szerint: “A támogatási összeg növekedése a sport fejlesztési programjának módosítása a műszaki és szakmai tartalma miatt is módosításra került”.

Borítókép: MTI Fotó, Puskás Akadémia/ifj. Döme László