Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ittas volt az Air India alkalmazottja, bevonták az engedélyét

Ittas volt az Air India alkalmazottja, bevonták az engedélyét

Az indiai légiközlekedési hatóság három évre felfüggesztette az Air India állami légitársaság műveleti igazgatójának, a cég egyik vezető pilótájának repülési engedélyét.

Felfüggesztették az Air India műveleti igazgatójának repülési engedélyét, mert megbukott egy alkoholteszten. Az indiai légiközlekedési hatóság három évre felfüggesztette az Air India állami légitársaság műveleti igazgatójának, a cég egyik vezető pilótájának repülési engedélyét, mert kétszer is megbukott az alkoholteszten repülés előtt.

Arvind Katpaliát a London-Újdelhi járat indulása előtt szondáztatták meg vasárnap. A pilóta vitatja az alkoholszonda által mutatott eredményt, azt állítja, hogy nem ivott, és a veszteséges cég belső viszályainak áldozata. A pilóta elmondta, hogy kétszer fújatták meg vele a szondát 20 percen belül, és a második teszt eredménye magasabb lett, mint az elsőé. Katpalia nem először került bajba alkoholfogyasztás miatt. Tavaly három hónapra felfüggesztették, mert állítólag nem volt hajlandó megfújni a szondát.

“Délután fél kettő volt, csak egy istenverte elvetemült alkoholista szokott lerészegedni délután fél kettőig” – háborgott Katpalia. “Meg fogom támadni a döntést” – hangoztatta.

A pilóta szerint az Air Indiánál mindenki mindenkivel háborúzik, és ő is célponttá vált. Tavaly augusztusban az Air India pilótáit képviselő egyik szakszervezet panaszt nyújtott be Katpalia ellen a bíróságon, azt követelve, hogy határozottan lépjenek fel ellene a kihagyott alkoholtesztek és más viselkedésbeli problémák miatt. (MTI)

Borítókép: Az Air India légitársaság Londonból Mumbaiba tartó járata Budapesten. MTI Fotó: Mihádák Zoltán