Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Holttest nélkül is vádat emelhetnek VV Fanni feltételezett gyilkosa ellen

Holttest nélkül is vádat emelhetnek VV Fanni feltételezett gyilkosa ellen

Holttest nélkül is vádat emelhet az ügyészség VV Fanni (azaz Novozánszki Fanni) feltételezett gyilkosa ellen – értesült a nyomozás részleteit jól ismerő forrásból a Zoom.hu.

Az üggyel foglalkozó nyomozók szerint a vádemeléshez bőségesen elegendő és megdönthetetlen bizonyítékuk van arra – a tavaly novemberben eltűnt 24 éves lány holtteste nélkül is -, hogy a hónapok óta előzetesben ülő gyanúsított, B. László megölte az egykori Való Világ szereplőt.

Azonban a holttest és a beismerő vallomás hiányában az általunk megkérdezett volt rendőrök, gyakorló ügyvédek és jogtudósok szerint kétséges, hogy a bíróság befogadja-e a vádiratot, és ha megteszi, lesz-e olyan bíró, aki elítéli a vádlottat. Korábban más ügyek kapcsán több sztárügyvéd – többek között Zamecsnik Péter és Szikinger István is – példa nélkülinek, a jogállam lábbal tiprásának minősítette, ha valakit úgy ítélnének el gyilkosságért, hogy közben a hatóságoknak fogalmuk sincs, hol lehet az áldozat holtteste.

Már a 100 milliót is meghaladta a VV Fanni utáni kutatás

A tavaly decemberben letartóztatott férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölhette a ValóVilág múlt novemberben eltűnt egykori játékosát, teljesen összetört a börtönben – írta meg a Blikk. Több mint huszonöt kilót fogyott, és nemcsak fizikailag, de lelkileg is padlóra került, nem érti, miért nem történik semmi az ügyében hosszú hónapok óta.

Arra az igazságszolgáltatás hazai történetében eddig még nem volt példa, hogy holttest vagy legalább azonosításra alkalmas testmaradványok nélkül ítéltek volna el bárkit gyilkosságért. Még vádat sem emeltek ezek hiányában. Olykor még akkor is nehéz rábizonyítani valakire a gyilkosságot, ha előkerül a holttest vagy annak egy része.

Például egy, még a ’90-es évek derekán feltételezhetően meggyilkolt tizenéves lány földi maradványait évekkel az eltűnése után olyan állapotban találták meg a rendőrök egy Pest megyei település melletti erdő mély gödrébe temetve, hogy a szakértő nemcsak a halál időpontját, de annak lehetséges okát sem tudta megállapítani.

RTL Klub

Hiába volt számos tanúvallomás a rendőrség kezében, amelyek mind azt a feltételezést támasztották alá, hogy a lányt a barátja, az alvilág akkor egyik közismert vezéralakja ölte vagy ölette meg, semmire nem mentek velük, mivel

a szakértői vizsgálatok után még azt sem lehetett teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy egyáltalán bűncselekmény történt.

Végül a rendőrség ejtette az ügyet.

A VV Fanni kapcsán teljes bizonyossággal ma csak annyit tudunk, hogy az egykori Való Világ szereplő – aki az utóbbi években luxusprostiként dolgozott budapesti, Marina parton bérelt lakásában – 2017. november 20-a óta semmiféle életjelet nem adott magáról.

Aznap viszont a lakópark biztonsági kamerái felvették, amint B. László, VV Fanni egyik ismerőse, állítólagos rajongója a bérelt kocsijába ülteti Fannit. A felvételek alapján a lány nem volt eszméleténél (lehetséges, de csupán feltételezés, hogy már nem is élt).

Tele volt Novozánszki Fanni vérével B. László kocsija

A szakértői vélemény szerint 2-2,5 deciliter vér lehetett a kocsiban, ez viszont apró cseppekben az egész belső teret, még a tetőkárpitot is beborította. „Igen, én is úgy tudom, hogy szétfröcskölve, mindenhol találtak vért az autóban, még a plafonon is.

B. László információink szerint egyik kihallgatásán azt mondta, Fanni aznap este hirtelen rosszul lett. Orvoshoz akarta vinni, azonban a lány a kocsiban magához tért, majd egyre határozottabban követelte, hogy engedje ki az autóból. Ő ezt megtette, majd Fanni elment.

A Zoom.hu úgy tudja, a nyomozóknak ezzel szemben számos, szerintük megdönthetetlen bizonyítékuk vannak arra, hogy

VV Fanni és B. László között pénzügyi vita robbant ki, és ez vezetett gyilkossághoz.

Hivatalosan meg nem erősített sajtóértesülések szerint Fanni több tízmillió forintot vett ki a halála előtt egy bankból. Az egyik verzió szerint B. László – akit állítólag akkor már jó ideje szorongattak hitelezői – azért a pénzért ölte meg a lányt; a szóbeszéd szerint adósságai rendezése után egy kaszinóban akarta megforgatni megmaradt millióit.

A másik verzió szerint Fanni tetemes adósságot hagyott hátra, ráadásul belekeveredett egy „komoly ügybe”, aminek a bizonyítékait egy mikró SD-kártyára töltötte fel, az adathordozót pedig az egyik szekrény fal felőli oldalára ragasztotta. Azok végeztek vele, akik nem akarták, hogy az egykori Való Világ szereplő illetékteleneknek (például a hatóságoknak) adja át a dokumentumokat.

Legújabban egy Vácon raboskodó elítélt azt mondta, B. László azért ölte meg a lányt, mert nem tudta elfogadni Fanni döntését, hogy a jobb élet reményében Olaszországba megy dolgozni. B. eszét vesztette a gondolattól, hogy elveszíti a lányt – állította a fogvatartott.

Egy börtönben ülő férfi tudni véli, mi történt VV Fanni testével

A Blikk szerint újabb fordulat következett be a tavaly eltűnt VV Fanni ügyében. Ugyanis egy, jelenleg a börtönbüntetését töltő férfi jelentkezett a család ügyvédjénél és azt mondta, információi vannak. „Nem sokkal korábban a rendőrségnek is jelezte, hogy perdöntő információja van arról, mi történhetett Novozánszki Fannival.

A szóban forgó váci rab, G. Péter mindezeket nemcsak Lichy József ügyvédnek mondta el, hanem állítólag a rendőrség is kihallgatta a férfit. Állítása szerint VV Fanni holttestét egy olyan banda tüntette el milliókért, akik halottszállítókkal és egy olyan krematóriummal is kapcsolatban álltak, ahol – jó pénzért – két legális hamvasztás közt illegális halottégetést is vállaltak.

Konkrétumot azonban – ami alapján a nyomozók komolyan vehették volna a „vallomását”- nem árult el.

Bár azt mondták, elméletben bármi megtörténhet, azt az általunk megkérdezett krematóriumok egyik névtelenséget kérő illetékese sem tartotta valószínűnek, hogy egy hivatalos működési engedéllyel rendelkező cég bevállalta volna, hogy ott tüntessék el VV Fanni földi maradványait.

Meglehetősen szigorúan szabályozott a hamvasztási procedúra, arról nem is beszélve, hogy ma már egyre több helyen van lehetőségük a hozzátartozóknak a helyszínen végignézni az eljárást. Ráadásul – krematóriumtól függően – legkevesebb négy-öt ember vesz részt egy ilyen műveletben, minimum ennyi ember tudna ott helyben az illegális hamvasztásról – azaz,

minimum ennyi embert kellene megfélemlíteni, vagy nagyon jól megfizetni a hallgatásukat.

VV Fanni tavaly novemberi eltűnése óta számos verzió látott napvilágot arról, hogy hová tehette a gyilkos a fiatal nő holttestét – pedig még az sem bizonyos, hogy gyilkosság történt. Ezek többségét Fanni családjának jogi képviselője – a médiában mostanában a soroksári futónő feltételezett gyilkosának védőjeként is gyakran szereplő -, Lichy József hozta nyilvánosságra.

Soroksári gyilkosság: súlyosan hanyagul kezelték a genetikai bizonyítékokat

Nemcsak az áldozat mobiltelefonjának azonosítása okozott gondot a rendőrségnek, a Zoom.hu információi szerint a helyszínen talált genetikai minták egy része is tönkrement a szakszerűtlen tárolás miatt. A soroksári futónő, Kardosné Gyurik Krisztina feltételezett gyilkosa, R. Szilveszter továbbra sem tett vallomást – értesült rendőrségi forrásokból a Zoom.hu.

  • Januárban arról jelentek meg hírek, hogy a feltételezett gyilkos legalább négy napig furikázott az országban – a kocsija csomagtartójába rejtve – Fanni holttestével.
  • Februárban írta meg a bulvársajtó, hogy Szalkszentmárton határában a bányató kamerái felvették, hogy az akkor még gyanúsított B. László több mint fél órát időzött ott. A rendőrök búvárokkal átkutattatták a tavat, de nem találtak holttestet.
  • Kevéssel ez után felvetődött, hogy a bányatótól húsz percnyire lévő dunai kikötőben tüntethették el a holttestet, mivel ott egészen a vízpartig le lehet gurulni autóval.
  • Áprilisban Ruszt határában (Ausztria), a Fertő tóban egy női holttestet találtak. Azonnal megindult a találgatás, VV Fanni lehet az.
  • Májusban egy nő azzal hívta fel Lichyt Józsefet, hogy a gyilkos azon a végzetes novemberi napon segítséget kért egy ismerősétől telefonon, miképpen tüntesse el a lány holttestét. Az illető – tapasztalt vadászként – azt javasolta neki, hogy rejtse el egy erdőben és vigyen magával kukoricát is, hogy a vaddisznók hamar rátaláljanak.
  • Ugyancsak májusban jelent meg a hír, hogy a rendőrség már külföldön is keresi Fannit.
  • Pár nappal később Lichy felvetette: lehet, hogy nem tóban vagy folyóban, hanem a fővárosi csatornarendszerben kellene keresni Fanni holtesttét. Szerinte – mivel sok utcában nincs kamera – a 40 ezer budapesti csatornafedél egyikét sötétben felemelve könnyen belecsúsztathatja bárki a testet a csatornába.
  • Júliusban miután B. László bérelt kocsijában – amivel Fannit a Marina partról elvitte – nagy mennyiségű vért találtak, felvetődött, hogy a lány testét feldarabolták. Mivel a rendőrség a kocsi GPS-e és B. László mobiltelefonja alapján pontosan behatárolta, hogy a férfi merre járt, már-már tényként jelent meg, hogy a Dunaújváros-Siófok-Veszprém-Budapest útvonalon szórhatta szét a gyilkos a lány maradványait.
  • Más verzió szerint kisebb zsákokban a Dunába dobták azokat.

Borítókép: RTL Klub