Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Én már azt hittem, régóta nincs szőrme a divatvilágban, erre kiderül, hogy Gaultier csak mostantól nem szőrmézik

Én már azt hittem, régóta nincs szőrme a divatvilágban, erre kiderül, hogy Gaultier csak mostantól nem szőrmézik

De azért örülök, hogy a francia divattervező is beállt a sorba.

Jean Paul Gaultier francia divattervező is lemondott a szőrméről

A francia Jean Paul Gaultier a legújabb a divatvilág sztárjai közül, akinek kollekcióiban nem szerepel többé valódi szőrme – írja az MTI. Én meg csak pislogtam, mert vagyok olyan naiv, hogy azt hittem, ezen már régen túl van a divatvilág.

Mindegy, a divattervező azt mondta: „A kreativitásnak arra az oldalára álltam, amely nem okoz fájdalmat, mivel teljesen elfogadhatatlan a kegyetlenség, ahogy az állatokat a szőrméjükért leölik.”

Korábban az iparág olyan meghatározó szereplői, mint a Gucci, a Burbery, a Versace, a Maison Margiella és Tom Ford tervező is hátat fordított az állati szőrmének.

Aztán, tovább olvasva a hírt, rá kellett jönnöm, hogy nem vagyok egyedül a naivitásommal, ugyanis kiderült, hogy a franciaországi központú Brigitte Bardot Alapítvány így üdvözölte a döntést: “Érthetetlen volt, hogy Gaultier miért tervez szőrméből, amelynek előállítása az állatok szenvedésével jár.”

Gaultier 2014-ben hátat fordított a konfekciónak, azóta csak luxuskollekciókat tervez, amelyeknek eddig jellemző eleme volt a szőrme.

2006-ban a PETA állatvédő szervezet így tiltakozott Gaultier egyik üzletében. Szóval kellett egy kis idő, mire a mester belátta saját üzleti stratégiájának kegyetlenségét és embertelenségét.

PETA Takes Over Jean-Paul Gaultier Boutique in Paris

PETA’s mission statement is that animals are not ours to experiment on, eat, wear, use for entertainment, or abuse in any other way: http://www.peta.org/about-peta/ Subscribe: http://youtube.com/subscription_center?add_user=officialpeta The website the meat industry doesn’t want you to see: http://meat.org How to go vegan: http://features.peta.org/how-to-go-vegan/ PETA Saves: http://features.peta.org/petasaves/ PETA: http://PETA.org FAQs: http://www.peta.org/about-peta/faq/