Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

20 millió forintot lopott költözés közben egy férfi Cegléden

20 millió forintot lopott költözés közben egy férfi Cegléden

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki édesanyjától és nővérétől csaknem 20 millió forintot lopott el.

A bűnügy sértettjei, egy ceglédi asszony és a lánya az összespórolt pénzüket a lakásukban kialakított rejtekhelyen tartották. Tudta ezt a nő fia, a bűnügy vádlottja is. A férfi azt is tudta, hogy 2018 szeptemberében éppen ennek a lakásnak az eladása folytán a rejtekhelyen jelentős összegű pénz van. A vádlott 2018. szeptember végén segített az eladott lakásból kiköltözni a családjának. Pakolás közben megtalálta a pénzt rejtő fém kazettát, és azt a benne lévő közel 20 millió forinttal ellopta.

A férfi a pénz egy részét elköltötte, nagyobb részét pedig egy másik fémdobozba tette, majd azt annak a háznak a melléképületében, ahol lakott, a téglák közé dugta.

Fotó: Ügyészség

A nyomozás során a Ceglédi Rendőrkapitányság nyomozói helyszíni kihallgatást tartottak, ahol az elkövető maga mutatta meg az elrejtett pénzt a rendőröknek. Az így megtalált pénzből a sértettek kára túlnyomórészt megtérült.

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a két rendbeli lopás bűntettével gyanúsított férfit.

A Ceglédi Járásbíróság 2018. november 9-én 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, és elrendelte a pártfogó felügyeletét. A bíróság ítélete jogerős.

(Ügyészség)

Borítókép: Ügyészség