Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Félmeztelen női aktivisták tiltakoztak Trump konvoja előtt Párizsban

Félmeztelen női aktivisták tiltakoztak Trump konvoja előtt Párizsban

A Femen nőjogi szervezet három aktivistájának sikerült vasárnap áthatolnia Párizsban a hivatalos delegációk biztonsági kordonján az első világháborút lezáró fegyverszüneti egyezmény centenáriumi ünnepségén akkor, amikor Donald Trump amerikai elnök limuzinja haladt végig a Champs-Elysées sugárúton a Diadalív felé – közölték francia rendőrségi források.

A félmeztelen nőket, akiknek felsőtestén Hypocrisy parad és Gangsta party felirat volt olvasható, a biztonsági emberek azonnal előállították.

A tömegbe vegyült nők átugrották a járda menti biztonsági korlátokat és az úttest felé indultak, amikor az amerikai elnök limuzinja arra haladt 11 óra előtt, de a rendőrök még a korlát mentén feltartóztatták őket.

“Franciaország a békét ünnepli ezzel a ceremóniával, de a meghívott államfők fele felelős a világ legtöbb konfliktusáért”

– mondta a francia hírügynökségnek Constance Lefevre, a Femen részéről.

Szombaton is tiltakozott a Femen, akkor három aktivista félmeztelenül a Diadalív alatt ökölbe szorított kézzel azt kiabálta, hogy Welcome war criminals (Isten hozta a háborús bűnösöket), a felsőtestükre pedig az volt írva: Fake peacemakers, real dictators” (Ál béketeremtők, igazi diktátorok).

Az egyik aktivista, a 24 éves Tara Lacroix elmondta:

a békére szégyent jelentő államfők meghívása ellen tiltakozott. “Többségük diktátor, amely nem tartja tiszteletben az emberi jogokat”

– mondta az aktivista.

A multilaterális világrend megőrzésének szentelt centenáriumi megemlékezés egyik legfőbb eseménye vasárnap a párizsi Diadalív alatti főhajtás az Ismeretlen Katona sírjánál csaknem száz ország delegáció, köztük 72 állam és- és kormányfő részvételével, amelyet követően Angela Merkel, António Guterres ENSZ-főtitkár és a francia elnök együtt fogják megnyitni a Béke Párizsi Fóruma elnevezésű háromnapos rendezvényt. A francia fővárosban a hétvégén mintegy 10 ezer rendőr biztosítja a kiemelt védettséget élvező helyszíneket, a város több pontját lezárták a gépkocsiforgalom elől.

Civil szervezetek tüntetést szerveztek Donald Trump ellen vasárnap délutánra a párizsi République térre. A megmozdulást a rendőrség engedélyezte, de nagy erőkkel fogja biztosítani. A prefektúra tájékoztatása szerint több ezer tüntetőre és rendbontásokra számítanak.

Des Femen forcent la sécurité au passage de la voiture de Trump sur les Champs-Élysées

Des militantes Femen ont fait irruption lors du passage du convoi de Donald Trump, sur les Champs-Elysées. —– Abonnez-vous à la chaîne YouTube du HuffPost dès maintenant : https://www.youtube.com/c/lehuffpost Pour plus de contenu du HuffPost: Web: https://www.huffingtonpost.fr/ Facebook: https://www.facebook.com/LeHuffPost/ Twitter: https://twitter.com/LeHuffPost Instagram: https://www.instagram.com/lehuffpost/ Pour recevoir gratuitement notre newsletter quotidienne: https://www.huffingtonpost.fr/newsletter/default/

(MTI)