Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Veszélyesen nagy a köd a fél országban – térkép

Veszélyesen nagy a köd a fél országban – térkép

Az éjszaka képződött köd főként az északkeleti megyékben nagy területen maradhat meg tartósan – tette közzé előrejelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A sűrű köd miatt az ország mintegy felére, kilenc megyére adott ki az OMSZ citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést: ezeken a helyeken a látótávolság pár száz méter. Térképen mutatjuk a kÖddel borított országrészeket:

Forrás: OMSZ

Az OMSZ előrejelzése szerint a figyelmeztetéssel nem érintett megyékben a nappali órákban csökken a köddel borított területek aránya, de estétől várhatóan ismét terjeszkedik a köd.Napközben egyébként másutt többnyire napos, fátyolfelhős idő valószínű.

Legfeljebb a ködös területeken fordulhat elő jelentéktelen szitálás, egyébként nem lesz csapadék. Az Észak-Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél, egyébként gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A hőmérséklet kora délután 14 és 18 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Borítókép: Illusztráció / MTI/Czeglédi Zsolt